در جلد 71 بحارالانوار آمده که فردی نزد پیامبر صلیالله علیه واله وسلم آمد و گفت:«پدر و مادری دارم که با آنها رابطه خوبی دارم،ولی آنها مرا با حرف و طرز برخوردشان میآزارند پاسخ آنان را نمیدهم،ولی می خواهم آنان را ترک کنم و مدتی نزدشان نروم.» حضرت فرمود:«در این صورت خداوند تو را فراموش خواهد کرد.» مرد عرض کرد:«پس چه کنم؟» حضرت فرمود:«کسی که تو را محروم ساخت ببخشای و با کسی که با تو قطع رابطه کرد، پیوند برقرار کن و از کسی که به تو ستم کرد،در گذر.اگر چنین کنی،خداوند سبحان پشتیبان تو خواهد بود».
مجمعالبیان هم احادیث تامل برانگیزی دارد؛ مثل این سخن از امام صادق علیهالسلام: «کسی که به پدرو مادرش به حالت دشمنی و تنفر نگاه کند،خداوند نمازش را نمیپذیرد».
در اصول کافی،جلد 3 از امام باقر علیه السلام بیان شده:«سه چیز است که خداوند مخالفت با آنها را رخصت نفرموده است؛رد امانت به نیکوکار و بدکردار،وفا به پیمان نسبت به نیکوکار و بدکردار،خوشرفتاری با پدر و مادر،نیکوکار باشند یا بدکردار».علاوه بر اینها باید همیشه شکرگذار پدر و مادر هم بود،همانطور که از خدا تشکر میکنیم.
خدا خودش در قرآن تشکر از آنها را هم ردیف تشکر از خودش قرار داده؛ آیه 14 سوره لقمان را که بخوانید،متوجه می شوید: «ان اشکر لی و لوادیک؛ مرا و پدر و مادرت را شکر کن».
در آیه 41 سوره ابراهیم دعایی از زبان ابراهیم علیه السلام نقل شده:«پروردگارا! من و پدر و مادرم و همه مومنان را در آن روزی که حساب برپا میشود،بیامرز».که این مربوط میشود به بعد از مرگ.یعنی دعا و یاد پدر و مادر حتی پس از مرگشان هم سفارش شده است.
امام باقر (علیه السلام) هم چنین می گوید:
«بندهای در حال حیات پدر ومادرش به آنها نیکوکار است، ولی پس از مرگ،آنها را فراموش می کند و بدهی ایشان را نمی پردازد و برای آنها طلب رحمت نمی کند،خداوند او را جزو عاق والدین ثبت می کند،اما بنده دیگری در حال حیات،عاق والدین است ولی پس از مرگ با دعا و استغفار آنها را یاد می کند،خداوند او را نیکی کننده به والدین ثبت خواهد فرمود».
اصول کافی،جلد 3.
منبع: مجله قرآنی آیه
:: موضوعات مرتبط:
مطالب مذهبی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 739
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0